Revista matematica - rezolvarea ecuatiilor
Puteți pune următorii pași în ordine?

 Verificați prin înlocuirea variabilei cu soluția / răspunsul

 Împărțiți sau înmulțiți pe ambele părți ale semnului egal (proprietatea divizării sau înmulțirii)

 Combinați Termenii Like de ambele părți ale semnului egal

 Coeficientul (distribuțiile) distribuit (proprietatea distribuitoare)

 Adăugați un punct pozitiv sau un negativ pe ambele părți ale semnului egal (Proprietate suplimentară)
* * * *




Pași în ordinea corectă:

1. Distribuie Coeficient (e)

2. Combinați Termenii Like de ambele părți ale semnului egal

3. Adăugați o poziție pozitivă sau una negativă pe ambele părți ale semnului egal

4. Împărțiți sau / înmulțiți pe ambele părți ale semnului egal

5. Verificați înlocuind variabila cu soluția / răspunsul



Știți scopul fiecărui pas?

1. Distribuie Coeficient (e) (Proprietate distribuitoare)
Pentru a elimina parantezele

2. Combinați Termenii Like de ambele părți ale semnului egal
Pentru a totaliza termeni similari de ambele părți ale semnului egal

3. Adăugați o poziție pozitivă sau una negativă pe ambele părți ale semnului egal
Pentru a izola termenul variabil sau variabil (de exemplu X sau 5X)

4. Împărțiți sau / înmulțiți pe ambele părți ale semnului egal
Pentru a izola coeficientul de termenul variabil, dacă este necesar

5. Verificați înlocuind variabila cu soluția / răspunsul
Pentru a verifica soluția echilibrează ecuația; dacă da, verificarea confirmă că soluția este corectă.




Iată două mnemonice care să-și amintească ordinea pașilor pentru rezolvarea unei ecuații?

DAily Calculating A„s Doing MATH Carefully
sau
Daisy Chews Almonds Mooing Continuously

Sa exersam!
5m + 2 (2m + 3) = -20 - m - 4

• Distribuie

• Rezultate = => 5m + 4m + 6 = -20 –m - 4

Combina
• Rezultate = => 9m + 6 = -24 - m

Adăugați (+ m) pe ambele părți
• Rezultate = => 10m + 6 = -24

Adăugați (-6) pe ambele părți
• Rezultate = => 10m = -30

Împărțiți câte 10 pe ambele părți
• Soluție => m = -3



Verifica:
5m + 2 (2m + 3) = -20 - m - 4

5(-3) + 2(2(-3) + 3 ) = -20 – (-3) – 4
5(-3) + 2(-6 + 3) = (-21)
5(-3) + 2(-3) = (- 21)
(-21) = (-21)
Deoarece ambele părți ale ecuației au același număr, ecuația este echilibrată. Prin urmare, soluția m = (-3) este corectă.


Instrucțiuni Video,: Lectia 256 - Doua probleme din Gazeta Matematica prin telefon cu Andrada din Timisoara eleva clasa 6 (Mai 2021).